Om Boken

Boken skrevs sommaren 2019 efter att jag fått ställa in en resa till Österlen p.g.a att migränen fullständigt tog beslut om att sätta stopp på resan.
Jag blev självklart arg, besviken, ledsen och frustrerad.

När jag mådde lite bättre satte jag mig ner för att skriva av mig min besvikelse. Men ut kom istället berättelsen om en familj som skulle göra en utflykt till en djurpark men som ställdes in för att mamman i familjen fick migrän.

Barnens besvikelse och hela känslohjulet får vi uppleva i boken. Vi får vara med på Beckas förtvivlan, rädsla och ånger.

Boken är bra som ett diskussionsämne kring att vara sjuk och att det är ingens fel. Dessutom att dagen kan bli bra trots att den inte blir som man planerat.

”Ibland hjälper det att berätta vad som händer därinne, sa han och pekade på Beckas huvud. Vi kan inte läsa varandras tankar och det går åt så mycket oro i onödan om man bara är tyst och inte berättar eller frågar, fortsatte han.”

”Jag fick ont i magen och mådde illa förut, sa Becka. 
– Mm, det är så kroppen kan reagera när man blir rädd eller stressad. Tänk om du nästa gång berättar för mig eller mamma vad du funderar på eller varför du blir så ledsen, då kanske du slipper få ont i magen, sa pappa. Becka nickade.

Var beställer jag boken?

Boken finns på ställen där böcker finns!
Du hittar den bl.a. på Visto Förlag.

Boken finns även som ljudbok.

Om boken inte finns hos din lokala bokhandel, be dem beställa hem den.

Upplands-Broförfattare debuterar med barnbok om migrän

Huvudont – dagen som inte blev som planerat är en barnbok för 6-9 år av författaren Gittan Negussie. Boken ges ut i april 2023 och handlar om att det inte är någons fel att man blir sjuk, att trots en dag inte blir som man tänkt sig  så kan den bli bra  ändå.

– Jag hoppas boken kan hjälpa till att prata om huvudvärk och migrän. Men även prata om besvikelse och om att våga sätta ord på oro, säger Gittan Negussie.

Författaren arbetar till vardags på ett IT-företag med bland annat säljstöd och blandade administrativa och kreativa arbetsuppgifter. Boken Huvudont – dagen som inte blev som planerat handlar om en familj som ska åka på utflykt då mamman får migrän så resan inte blir av.

– Vi är många som lever med migrän som inte bara påverkar personen som har det utan de runtomkring. Boken tar upp ett sånt tillfälle där migränen satte stopp för en utflykt, säger Gittan Negussie.

Boktugg:
Gittan Negussie (boktugg.se)